Koffie

Aanbieding

KOFFIESPAARKAART HET CHOCOHUYS*
BIJ ELKE BESTEDING VAN €5,- EEN STEMPEL
Bij 10 STEMPELS €5,- korting op de volgende koffie aanschaf.
*(niet inwisselbaar voor geld en niet in combinatie met andere acties)

HET CHOCOHUYS ook wel Het KoffieHuys voor Prinsenbeek koopt zijn koffie in bij Mocca d’Or.
‘Coffee we’re proud of’ is hetgeen koffiebranderij Mocca d’Or als geen ander kan zeggen; al jarenlang is Mocca d’Or koffiebranderij en kwaliteitsleverancier van producten voor horeca, speciaalzaken en bedrijven.
Een prachtig en ambachtelijk bedrijf met vestigingen in Zwolle en Breda dat al sinds 1930 expert is in roosteren van de beste koffie volgens het unieke SlowRoast® brandprocedé. Hiermee wordt de kwaliteit en de smaakbeleving van de koffieboon optimaal, en dat vindt Mocca d’Or belangrijk! Dit is dan ook een belangrijke reden waarom Het Choco”Koffie”Huys voor deze leverancier heeft gekozen: kwaliteit en de smaakbeleving waarmee wij ons willen en zeker onderscheiden.
Voor een impressie van onze koffieleverancier kunt u bijgaande link aanklikken en alvast een beeldvormen van de te verwachten kwaliteit en bij wijze van de smaak zien & proeven. Moccador

Het Assortiment van Het Choco”Koffie”Huys.                                                               Als retailer Het ChocoHuys hebben wij een selectie gemaakt uit het zeer uitgebreide assortiment van Mocca d’OR. Deze kan variëren van een espressomelange met een milde, volle, frisse smaakbeleving (Het Biks Bakske) tot een karaktervolle, kruidige en zoete espressokoffie die zich kenmerkt door de excellente body en lage zuurgraadkoffie (Sulawesi). Wij adviseren u graag in onze winkel op weg naar een compleet en lekker kopje koffie gebrand door Mocca D’Or. Samen zorgen we voor de juiste maling, zodat U ervan overtuigd kunt zijn dat de aroma’s optimaal uit de koffieboon wordt gehaald. Mocht u zelf over een machine met maler beschikken dan heeft u de keuze tussen 250 gram of 1 kilogram zakken.

Assortiment Mocca d’OR.                                                                                    Uiteraard hebben we niet het volledige assortiment van Mocc d’OR beschikbaar bij ons in de winkel, maar toch zeker wel een volledig palet aan mogelijkheden. Via bijgaande link kunt u het complete Mocca d’Or assortiment inzien en een selectie maken van samenstelling/ intensiteit & smaak. Vervolgens kunnen we deze in de winkel bespreken en kijken wat mogelijk is. Moccador assortiment.

Maatschappelijk belangen.                                                                                         Mocca d’Or is een leverancier die bijdraagt aan het maatschappelijke belang van de mensen in de koffieproducerende landen, nl via: Mocca d’Or foundation. Met de introductie van Earth Coffee is een stichting opgericht, de Mocca d’Or Foundation. Het doel van deze stichting is een aantal goede doelen te ondersteunen. Dit doen zij op twee manieren: Ze doneren in samenwerking met Earth Concepts (van het bekende Earth Water) aan verschillende waterprojecten. Bekijk de projecten via earthwater . Daarnaast doneren ze via de Mocca d’Or Foundation aan projecten die direct een verbetering opleveren in de levensomstandigheden van de lokale bevolking in de koffieproducerende landen.

Herkomst van koffie:
Rond de herkomst en ontdekking van de koffie worden mooie verhalen verteld. Vele mythen en sagen over de herkomst gaan rond. Het meest waarschijnlijke verhaal over de ontdekking van de koffie stamt uit de 15e eeuw, waar ontdekkingsreizigers in het Midden-Oosten koffiehuizen bezochten. Er werd een drank geschonken die vermoeidheid en slaperigheid kon verdrijven. De ontdekkingsreizigers vergaten nooit méér de smaak van de koffie.

Vroeger en nu:
In het begin van de koffieperiode werd de koffie gezet van de hele koffiebes, terwijl we dit tegenwoordig alleen van de pit maken. De koffie was, doordat men geen koffiezetapparaat had, meer een soort sap uit een pannetje. De koffie van vroeger smaakte erg zoet en had voldoende cafeïne om wakker te blijven.

Op ambachtelijke wijze:
Het geheim van de kwaliteit van de Mocca d’Or koffie schuilt in het deskundig mêleren en branden van de koffieboon. Mêleren is vakwerk, gebaseerd op jarenlange ervaring. Koffie krijgt haar kleur door verhitting en Mocca d’Or koffie wordt extra langzaam op ambachtelijke wijze geroosterd volgens het unieke SlowRoast brandprocedé. De bonen worden gewenteld in een gesloten trommel, terwijl deze wordt verhit. Op het moment dat het koffiearoma vrij komt, moet het branden worden gestopt. De smaak van de koffie wordt hierdoor in belangrijke mate bepaald. Na koeling is de koffie klaar om van te genieten.